Radio: En stjärna i köket

TITTI QVARNSTRÖM – EN MOTVILLIG FRONTFIGUR

BLOOMdragare

Ljud, text och foto: Victor Pandurescu

 Symbol Stycke ny

 

Sedan 1984 har Michelinguidens inspektörer besökt svenska restauranger och utdelat sina eftertraktade stjärnor till de allra bästa. Nu, 31 år senare, har för första gången en kvinnlig kökschef tilldelats en stjärna i guiden. Den som hann först är Titti Qvarnström på restaurang Bloom in the park i Malmö. Medieintresset kring henne har såklart varit stort men hon får oftast prata mer om sin roll som kvinna i branschen än det hon egentligen kan bäst – mat och företagande.  kontextruta

 

Håkan Jönsson, utbildad kock och numera etnolog vid Lunds Universitet.

Håkan Jönsson, utbildad kock och numera etnolog vid Lunds Universitet.

Julia Hansson, kock på Bloom in the park, skär rabarber inför kvällens servering.

Julia Hansson, kock på Bloom in the park, skär rabarber inför kvällens servering.

Titti Qvarnström, kökschef på restaurang Bloom in the park i Malmö.

Titti Qvarnström, kökschef på restaurang Bloom in the park i Malmö.

Comments are closed